Nieuws/Agenda


Social Media

Graag willen wij u attent maken op ons Twitteraccount en Facebookpagina.

Via deze Social Media brengen wij u op de hoogte van het allerlaatste nieuws en kunt u ons volgen in onze dagelijkse bezigheden, zowel in tekst- als beeldmateriaal.
Op deze manier kunt u ook al uw vragen aan ons stellen.

Graag ontmoeten wij u op Twitter en Facebook.

  

Een nieuw seizoen.

Het nieuwe seizoen is reeds begonnen. Beetje bij beetje komt er kleur op de bloembollenvelden. Gedurende zo'n 20 weken steken om beurten de bloembollen hun neusjes boven de grond. Voor ons breekt de tijd aan van beregenen (in droge tijden d.m.v. vaste en mobiele beregening) en nalopen maar ook zeker een tijd van genieten! Ieder jaar weer een prachtig seizoen!

In de kas kleurt het, in april, voor het grootste gedeelte roze door de prachtige bloemen van diverse soorten Pleione. Ook volgen we hier nauwkeurig het opkomen van het geplante weefselkweek, zaad, geparteerde en ingesneden bollen. Naast bol- en knolvermeerdering zijn dit nog andere manieren van vermeerdering die wij op onze kwekerij toepassen.

Het laatste plantgoed, dat in het voorjaar geplant moet worden, is inmiddels geplant.

Tip voor deze tijd van het jaar: Verwilderingsbollen halen hun kracht voor de herbloei en vermeerdering uit het afstervende loof. Knip dit na de bloei niet af.

   


   

       


23 maart t/m 21 mei 2017                Bijzondere Bol- en Knolgewassen Show Keukenhof

Thema 2017: Dutch Design

Wij zijn niet alleen hofleverancier van Keukenhof maar ook inzender van de bijzondere bol- en knolgewassen show in het Oranje Nassau Paviljoen dit jaar van 20 t/m 25 april. 

Donderdag 16 april jl. ontvingen wij voor onze inzending op de Bijzondere Bolgewassen Show op Keukenhof de Vakprijs Bijzondere Bolgewassen 2015.
De jury: “Onze waardering voor jullie inzet en liefde voor het vak!” Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

Tijdens de Bijzondere Bol- en Knolgewassen Show zowel in 2012 als in 2014 ontvingen wij de 1e prijs 'Bijzondere Bolgewassen pot' voor Pleione Tongariro.


           


1 t/m 5 maart 2018                Lentetuin Breezand

Thema 2018: 

Een tot nu toe ongeëvenaarde show van de meest uiteenlopende bloeiende bol- en knolgewassen in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld die u echt niet mag missen.
Gepassioneerde en innoverende bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied (N-H) laten hier vol trots hun producten zien en bovendien geven zij een tipje van de sluier wat betreft gewassen die in de nabije toekomst op de markt zullen worden gebracht.

We zijn trots op de 4 prijzen die we tijdens deze Lentetuin hebben gewonnen:
* Categorie 1 t/m 55 potten: 2e prijs met lof van de jury: 9,25 punten
* Beste Narcis (kleinbloemig): 1e prijs met Narcissus ‘Heart to Heart’ (zie foto)
* Beste Bijzonder Bolgewas klein formaat: 1e prijs met Pleione Snow White (zie foto)
* Beste inzending bijzondere bol- en knolgewassen

Locatie: Lentetuin Ceresplein 1 te Breezand