bulbs & bollen is een onderdeel van Nijssen Bulbs Heemstede.

Alle aangeboden producten zijn afkomstig van Kwekerij De Schüllhorn.

Kwekerij De Schüllhorn is een familiebedrijf dat zich, met veel passie en vakkennis van inmiddels 3 generaties 'De Goede', specialiseert in het duurzaam telen van bijzondere bloembollen- en knollen (ook wel 'bijgoed', 'verwilderingsbollen' en 'vaste bollen'). Het bedrijf onderscheidt zich van andere bedrijven door een uniek en kwaliteit hoog assortiment op de markt te brengen.

Onze bijzondere bloembollen worden geleverd aan o.a. export-, handels- en postorderbedrijven (zowel in binnen- als in buitenland).

Een wereldwijd netwerk, dat is opgebouwd vanaf 1983, zorgt voor regelmatige aanvoer van nieuwe bijzondere bloembollen. De variatie in bolgewassen die het reizen heeft opgeleverd is groot. Het selecteren in al die gewassen betekent kijken naar zeer veel eigenschappen: groei, vermeerdering, bloeiduur, ziektegevoeligheid, vermeerderingssnelheid, maar ook geschiktheid voor de tuin of de broeierij op pot. Van de tientallen nieuwigheden die we binnenkrijgen blijven er maar een paar over die goed genoeg zijn. Eén eigenschap moet elke introductie bezitten, vinden wij: ¨Het moet iets toevoegen aan het bestaande sortiment.¨

Duurzaamheid speelt een grote rol binnen ons bedrijf en wij doen er alles aan om mens en milieu te sparen; zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, energie en water gebruiken. Maar gebruiken bijvoorbeeld ook verzenddozen gemaakt van 100% gerecycled materiaal. 

De kwekerij bevindt zich in Anna Paulowna (Noord Holland), gelegen in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld en dankt zijn naam aan de boerderij waarin het bedrijf en ons huis zich bevindt. De G op de achtergrond van het logo staat voor familienaam 'De Goede' (deze is ook terug te vinden in het logo van bulbs & bollen) en Miscellaneous Bulbs is de Engelse vertaling van bijzondere bloembollen.

Daar wij alleen bijzondere bloembollen van een uitstekende kwaliteit willen leveren worden de bloembollen in de plantmaand opgestuurd. Zo zijn wij er zeker van dat de bloembollen onder de beste omstandigheden bewaard zijn gebleven.